Az ötlet megfogalmazódását követő öt hónapnyi megfeszített és folyamatos munka után, 2013. május 22-én az Élelmezésvezetők Országos Szövetségének egyik Budapesti Fórumán 150 látogatónak bemutattuk az első prototípusokat, ahol osztatlan sikert aratott az új tálalóedény család. A fejlesztés során olyan alapvető szempontokat kellett figyelembe venni mint az új edények színe. Eleinte nem volt elég a fehér szín mi többet akartunk, porcelán fehéret ezt a gyári fehér színkeverékhez adott sok sötét kékkel értük el. Szerettük volna ha csillogó és kellemes tapintásúak lesznek az edények ezt a fröccsöntő szerszám tükörfényes polírozásával értük el.

A forma

Nem szerettük volna szolgai módon lemásolni az Alföld Porcelán edénygyár jól megszokott Uniset termék családját. Attól kecsesebb szebb formákat szerettünk volna, ezt némi gömbölydedséggel értük el. Az edények súlya volt egy sarkalatos kérdés, hiszen a nagyon fiataloknak és a nagyon időseknek fontos az, hogy mennyi a súlya egy megrakott tálcának, de túl könnyűre sem alkothattuk az edényeket mert akkor a mosogatógépben a vízsugarak kirepítették volna a mosogató kosárból az edényeket. Olyan szinten, hogy asztalon egymás mellé tettünk porcelánból készült ( nem itthon gyártott edényeket ) leves tálkát és kerek adagtálat valamint a Repeta törhetetlen edényekből néhány garnitúrát és vártuk, hogy a látogatók melyiket fogják meg először, azaz melyik a szimpatikus.

Törhetetlen tányér
Tervezés során nagyon fontosnak tartottuk, hogy Magyarországon készüljön a termék

Tízből nyolcszor a Repeta edényekért nyúltak, mikor kézbe vették meglepetten forgatták és kérdezték  – ez műanyag, miért könnyű? Mindenki várta megszokott 40 dkg-os súlyt ezzel szemben a Repeta edények súlyát 22 dkg-ban optimalizáltuk. Ez könnyebbséget jelent a 10 év alatti korosztálynak és a 70 év fölöttiek is kedvelik.

Innovációs nagydíj

A Repeta edények vakítóan fehér csillogó színe és kellemes tapintása osztatlan sikert aratott. A szükséges laboratóriumi vizsgálatok után három konyhának ajándékoztunk néhány száz darab Repeta edényt kipróbálásra. A teszt időszak után kiegészítették a teszt edényeket a szükséges mennyiségre. A Repeta törhetetlen tálalóedény család magyar ötlet, fejlesztés és gyártás, ezáltal is újabb munkahelyeket teremthetünk, illetve meglévőket tarthatunk meg.