Elvégeztettük a REPETA® edények toxikológiai vizsgálatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer és Takarmánybiztonsági Igazgatóságának Élelmiszer és Toxikológiai Nemzeti Referencia Laboratóriumával. A hosszú név felkészültségre és alapos vizsgálatra enged következtetni és valóban az volt. Ennek a részletes és nagyon  alapos vizsgálatnak az eredményeit szeretnénk megosztani most Önökkel az alábbiakban. A hazai és nemzetközi szabványok előírásainak megfelelően a vizsgálati értékek határértéken belüliek voltak és a káros anyag kioldódások mértékei meg sem közelítették az egészségre ártalmas mértéket. A REPETA® edényeket igen alapos vizsgálatnak vetették alá ami megnyugtató biztonságot nyújt számunkra és az Önök számára is. Három szempont szerinti vizsgálatot végeztek el a független laboratóriumban és mind a három esetben remekül szerepeltek a REPETA® edények. Élelmiszerbiztonság szempontjából kifogástalan termékekről van szó.

Konklúzió

Összegezve a REPETA® edények ugyan olyan biztonságosak mint a hagyományos és jól megszokott porcelán edények ellenben a porcelán edényekkel szemben ezek nem törnek és csorbulnak. Mint tudjuk a porcelán edények esetében a törés egyértelműen használhatatlanná tette az edényeket de a csorbulás esetenként a még belefér kategóriába esett. A REPETA® edényeknél nincs szükség ilyen kompromisszumokra mert egyszerűen törhetetlenek. Vannak olyan vegyszerek pl. a hideg zsíroldók némely változata amelyekkel ha 24 óránál hosszabb ideig kezelték az edényeket azok rideggé tették őket, kérem ezek hosszú idejű használatát kerüljék.

  • 1., Ezt a vizsgálatot az MSZ EN 1186-9-2002 szabvány szerint végezték el. Az eredmény a következő. 3%-os ecetsavban 2 órán keresztül 70 °C-on mérték a kioldódás mértékét, az eredmény 4,5mg/dm2, ami a határérték felét sem éri el.
  • 2., A következő vizsgálat szintén a fenti szabvány szerint történt. 10%-os etilalkoholban szintén 2 órán keresztül és 70 °C-on végzett vizsgálati eredmény a kioldódási határérték harmadát érte el.
  • 3. A harmadik alapos vizsgálatot az MSZ EN 1186-15:2003-as szabvány szint végezték a következő eredménnyel . Izooktán ( zsíros ) vizsgálat esetében 1 napon keresztül 40 °C-on a kioldódás mértéke nem érte el az egészségügyi határérték harmadát sem.
élelmiszerbiztonság jegyzőkönyv

Összesítve az élelmiszerbiztonság tekintetében történt vizsgálatokat, a REPETA® törhetetlen menza tálaló edények remekül teljesítettek.