Napjainkban már több mint 1.000.000 db REPETA® törhetetlen tányér kelt el. Nincs olyan nagykonyhai körülmény amivel az edények eddig nem szembesültek (paradicsom, hypo, mikrohullámú sütő). Eddig hibátlanul teljesítettek a REPETA® edények.

A REPETA® edények törhetetlenek

Alapanyaguk a világpiacon is újnak számító (2012 év végi fejlesztés)  polietilénteraftarát-glikol (PET-G) műanyag granulátum. Ezt az alapanyagot élelmiszer-ipari csomagoló anyagnak hozták létre. Ez az anyag ésszerű körülmények mellet törhetetlen, időtálló és egészségre legkevésbé sem ártalmas.

A REPETA® márkanév bejegyzett védjegy

Az alapanyagot (melyhez két további titkos összetevőt keverünk a fizikai ellenálló képesség növelése érdekében) az eljárást és a végeredményt szabadalmi oltalom alá helyeztettük. Összegezve a PET-G műanyagból, fröccsöntéssel készült, törhetetlen menza tálaló edényeket a szabadalmi oltalom védi.

törhetetlen adagtál
  • Rendeltetés szerinti használat esetén gyakorlatilag „elpusztíthatatlan”.
  • Élelmiszerekkel érintkezhet, az erről szóló tanúsítványt az élelmiszerbiztonság című fejezetben találják.
  • Színük vakítóan fehér, felülete csillogó, tapintásuk selymes, kellemes.
  • Súlyuk fele a porcelánedényeknek ( 0,22kg/db ) ez a súly még egy meggyőző tömeget mutat de az edények könnyebben kezelhetők mint a hagyományos porcelánok.
  • Vegyszerekkel szemben ellenállóak (a forgalomban lévő ipari mosogató és fertőtlenítő szerekkel szemben rezisztensek).
  • Hőállóak -40C-tól +120C-ig használhatók.
  • Mikrohullámú sütőkben használhatóak !
  • Felületüket az ételek nem színezik meg, mint például a paradicsom leves, vagy cékla és a fűszer paprikás ételek.
  • Elhasználódásuk után (ennek esztétikai oka lehet) visszagyűjtjük, és újrahasznosítjuk az edényeket.

Az eljárás lehetőséget ad az egyedi megjelölésre is. Az edények alján lévő betétben a megrendelő kérése szerint a szervezet vagy egység neve is megjelenhet, (ezzel ”nyomon követhetővé válik” az edény) természetesen megfelelő mennyiség megrendelése esetén. Ennek eddig még a lehetősége sem volt meg.

A REPETA® edények Magyar fejlesztésű és gyártású tálaló edények, ezzel is hozzájárulunk néhány hazai munkahely megtartásához, a jövőben pedig újak létesítéséhez.

A REPETA® edények ára a kínai származású porcelán edények árszintjén van, a fenti kedvező tulajdonságokat alapul véve jó döntés a REPETA® törhetetlen menza tálaló edények használata.

Élelmiszerekkel érintkezhet, az erről szóló tanúsítványt az élelmiszerbiztonság című fejezetben találják.

Melyek a hátrányos tulajdonságai a Repeta törhetetlen tányér családnak?

A levestálka és a salátás tálka esetében miután inkább kanállal fogyasztunk belőlük nincs semmi negatívum.

Eddigi ismereteink szerint az adagtál esetében, amikor késsel és villával „fűrészelünk” az edényben annak felületén sérülések jelenhetnek meg, amelyeket a kés éle és a villa hegye okoz, idővel ezekbe a felületi sérülésekbe olyan makacs színezőanyagok kerülhetnek mint például a fűszerpaprika, cékla vagy a paradicsom, ezért színes csíkok jelenhetnek meg a az edény felületén.

Persze valamennyien láttunk már olyan sokat használt porcelánedényeket, amik ugyanígy jártak. Más kedvezőtlen tulajdonsága nem ismert az edénycsaládnak.

Repeta törhetetlen tányér – a kiváló választás!