Mik a Repeta® tálaló edények kedvező tulajdonságai?

Mik a Repeta® tálaló edények kedvező tulajdonságai?

Napjainkban, 2013 október elején már több mint 20 000 db REPETA® edényt használnak nagyüzemi körülmények között 1-2 hónapja. Nincs olyan nagy konyhai körülmény amivel az edények eddig nem szembesültek pl. paradicsom leves teszt, találkozás a hypo-val vagy rendszeres mikró hullámú sütő használat. Eddig hibátlanul teljesítettek a REPETA® edények.

A REPETA® edények törhetetlenek.

Alapanyaguk a világ piacon is újnak számító ( 2012 év végi fejlesztés )  polietilénteraftarát-glikol műanyag granulátum. Ezt az alapanyagot élelmiszer-ipari csomagoló anyagnak hozták létre. A mindannyiunk által ismert ásványvizes vagy üdítő italos palackokhoz hasonlóan. Az ok a már korszerűtlen polikarbonát anyag kiváltása volt.

A REPETA® márkanév bejegyzett védjegy.

Az alapanyagot ( melyhez két további titkos összetevőt keverünk a fizikai ellenálló képesség növelése érdekében ) az eljárást és a végeredményt ( a törhetetlen menza tálaló edényeket ) pedig szabadalmi oltalom alá helyeztettük. Összegezve a PET-G műanyagból, fröccsöntéssel készült, törhetetlen menza tálaló edényeket a szabadalmi oltalom védi.

Rendeltetés szerinti használat esetén gyakorlatilag „elpusztíthatatlan”.

Élelmiszerekkel érintkezhet, az erről szóló tanúsítványt az élelmiszer biztonság című fejezetben találják.

Színük vakítóan fehér, felülete csillogó, tapintásuk selymes, kellemes.

Súlyuk fele a porcelánedényeknek ( 0,22kg/db ) ez a súly még egy meggyőző tömeget mutat de az edények könnyebben kezelhetők mint a hagyományos porcelánok.

Vegyszerekkel szemben ellenállóak (a forgalomban lévő ipari mosogató és fertőtlenítő szerekkel szemben rezisztensek).

Hőállóak -40C-tól +120C-ig használhatók.

Mikrohullámú sütőkben használhatóak !

Felületüket az ételek nem színezik meg, mint például a paradicsom leves, vagy cékla és a fűszer paprikás ételek.

Elhasználódásuk után (ennek esztétikai oka lehet) visszagyűjtjük, és újrahasznosítjuk az edényeket.

Az eljárás lehetőséget ad az egyedi megjelölésre is. Az edények alján lévő betétben a megrendelő kérése szerint a szervezet vagy egység neve is megjelenhet, (ezzel ”nyomon követhetővé válik” az edény) természetesen megfelelő mennyiség megrendelése esetén. Ennek eddig még a lehetősége sem volt meg.

A REPETA® edények Magyar fejlesztésű és gyártású tálaló edények, ezzel is hozzájárulunk néhány hazai munkahely megtartásához, a jövőben pedig újak létesítéséhez.

A REPETA® edények ára a kínai származású porcelán edények árszintjén van, a fenti kedvező tulajdonságokat alapul véve jó döntés a REPETA® törhetetlen menza tálaló edények használata.